Ωράριο Λειτουργίας

Θερινό Ωράριο
(δεν έχει καθοριστεί ακόμη) 


Χειμερινό Ωράριο

Από 01.11.2019 έως 31.03.2020
Καθημερινά, εκτός Τρίτης
08.30-15.30Εισιτήρια

Ολόκληρο

Γενική είσοδος      6€
Ενιαίο εισιτήριο  14€

Μειωμένο 
Γενική είσοδος   3€ 
Ενιαίο εισιτήριο   7€
Ποιοι δικαιούνται
μειωμένο εισιτήριο


Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη στις εξής ημερομηνίες:
  • πρώτη Κυριακή κάθε μήνα κατά το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου
  • 6 Μαρτίου (Μνήμη Μελίνας Μερκούρη)
  • 18 Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων)
  • 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)
  • το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
  • 28 Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή)

Από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου η μειωμένη τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου ισχύει για όλους τους επισκέπτες ανεξαιρέτως.

Το ενιαίο εισιτήριο έχει διάρκεια ισχύος 3 ημερών και περιλαμβάνει το Μουσείο Παλαιόπολης (Μον Ρεπό), το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, το Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, το Παλαιό Φρούριο και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.
Πως να έρθετε στο Μουσείο
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας βρίσκεται εντός της πόλης της Κέρκυρας, στην περιοχή της Γαρίτσας (χάρτης google map) και η μετάβαση σε αυτό είναι δυνατή με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με αστικό λεωφορείο.

Για τους επισκέπτες του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας η μετάβαση στο Μουσείο με τα πόδια είναι εύκολη, καθώς απέχει περίπου 10 λεπτά από την κεντρική Πλατεία του Λιστόν.

Το Μουσείο βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης και δε διαθέτει χώρο στάθμευσης.

Η πρόσβαση στο Μουσείο είναι δυνατή με το αστικό λεωφορείο της γραμμής 2α Άνω Πλατεία (Λιστόν)-Κανόνι.
  
Χάρτης Εσωτερικών Χώρων
Σχολικές και Ομαδικές Επισκέψεις
Για την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες που η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη, συστήνεται στα τουριστικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν σε πλήθος τα 25-30 άτομα και να πραγματοποιούν εγκαίρως κράτηση:
  • μέσω τηλεφώνου στο 26610 30680 (Αρχαιολογικό Μουσείο) καθημερινά εκτός Τρίτης από 08.30-15.30 ή στο 26610 48310 καθημερινά 07.30-15.30 (ΕΦΑ Κέρκυρας) ή
  • μέσω τηλεομοιοτυπίας στο 26610 47951 ή
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση efaker@culture.gr
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις σχολικές ομάδες, οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητο ένα μήνα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη να υποβάλουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας σχετικό έγγραφο αίτημα με φαξ (26610 47951) ή ηλεκτρονικά (efaker@culture.gr) για έγκριση.

Οι μαθητικές ομάδες δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 20 άτομα.
Ξεναγήσεις
Στο Μουσείο πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις κατά τη διάρκεια επετειακών εορτασμών ή στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Όσοι επισκέπτες επιθυμούν να ξεναγηθούν στην έκθεση του Μουσείου, θα πρέπει να απευθυνθούν σε πιστοποιημένους ξεναγούς.
Χρήσιμες Πληροφορίες - Εξυπηρέτηση Πελατών
Άτομα με Αναπηρία
Στο Μουσείο παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με αναπηρίες. Για την εξυπηρέτησή τουs υπάρχουν ειδικές ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια, ανελκυστήρας και ειδικά διαμορφωμένο WC.
Τα άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου με την επίδειξη της απαραίτητης ταυτότητας.
Για τους επισκέπτες με προβλήματα όρασης το Μουσείο διαθέτει εκμαγεία εκθεμάτων για απτική διερεύνηση, τα οποία συνοδεύονται από αντίστοιχες πινακίδες σε γλώσσα Braille.
Wi-Fi δίκτυο
Στους χώρους του Μουσείου παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Φωτογράφηση - Βιντεοσκόπιση
Στο μουσείο επιτρέπεται ατελώς η ερασιτεχνική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση των εκθεμάτων και των χώρων του (χωρίς τη χρήση φλας και επαγγελματικού εξοπλισμού) για αυστηρά προσωπική χρήση.
Η επαγγελματική φωτογράφηση, κινηματογράφηση ή βιντεοσκόπηση εκθεμάτων του Μουσείου καθώς επίσης η χρήση απεικονίσεών τους για εμπορικούς, διαφημιστικούς, τουριστικούς, επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς επιτρέπεται κατόπιν γραπτής άδειας και απαιτείται ειδική κατά περίπτωση καταβολή τελών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και τα σχετικά έντυπα αιτήσεων εδώ.
Χρήση κινητού τηλεφώνου
Απαγορεύεται η χρήση του κινητού τηλεφώνου στις εκθεσειακές αίθουσες του Μουσείου και στο χώρο προβολών του ισογείου.
Ενημερωτικό υλικό
Για την άμεση ενημέρωση του επισκέπτη και τη διευκόλυνσή του κατά την περιήγησή του στο Μουσείο διατίθενται ενημερωτικά φυλλάδια στα ελληνικά και τα αγγλικά. 
Κατοικίδια ζώα
Απαγορεύεται η είσοδος στο εσωτερικό του Μουσείου σε κατοικίδια ζώα, πλην των εκπαιδευμένων σκύλων οδηγών που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.
Πωλητήριο
Στο ισόγειο του Μουσείου λειτουργεί πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ). Στο πωλητήριο διατίθενται αναμνηστικά δώρα, πιστά αντίγραφα από εκθέματα των ελληνικών μουσείων, βιβλία, κάρτες, αρχαιολογικοί οδηγοί και λευκώματα.
Το Πωλητήριο είναι προσωρινά κλειστό.
Το καφέ του μουσείου
Στην αυλή του Μουσείου υπάρχει καφέ-αναψηκτήριο, το οποίο είναι προσωρινά κλειστό.
         
Επικοινωνία:
Βράιλα 1, Τ.Κ. 49131, Κέρκυρα,
τ +30 26610 30680 f +30 26610 47951
efaker@culture.gr
Ώρες Λειτουργίας:
Από 1η Νοεμβρίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2020:
Καθημερινά εκτός Τρίτης: 08:00 - 16:00

Εισιτήρια:
Κανονικό: 6€, Μειωμένο: 3€.
Από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου η μειωμένη τιμή του μεμονωμένου εισιτηρίου ισχύει για όλους τους επισκέπτες ανεξαιρέτως.

Όροι Χρήσης
Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
© 2020 ΥΠΠΟΑ - Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας